Чобанов каза какво ще постигне ДПС на изборите

Ахмед Доган е водач, чиито идеи, визия и действия имат важна роля за България и за Балканите, заяви депутатът

Чобанов каза какво ще постигне ДПС на изборите | StandartNews.com

Намираме се в хаос! Той може и умишлено да беше предизвикан, за да бъде параван за действия на задкулисни кръгове. От друга страна беше предизвикан и от неумението на тези, които се нагърбиха  да управляват! Тоест имахме министри, нямахме власт! Това каза народният представител от ДПС доц. Петър Чобанов, бивш финансов министър, в предаването „Беновска пита”.

На въпроса дали ДПС ще успее да увеличи изборния си резултат и броя на народните представители в следващия парламент, Петър Чобанов отговори, че е представител на гражданската квота, но това, което в последните 9 години му дава основание да е част и от парламентарната група на ДПС, и от експертния екип на Движението, е отношението на ДПС към държавата, патриотизмът в партията и експертизата, която тя демонстрира, включително и в 47-то Народно събрание.

„Моите уважения към колегите от останалите парламентарни групи, но мисля, че ако имаше стабилна парламентарна група с ясен фокус да се подобри състоянието на държавата, да се направи всичко възможно да се овладеят кризите и да се вдъхне разум и призив към истински парламентаризъм и диалог – това беше ДПС! Силата, която демонстрирахме на базата на нашите познания, на базата на нашата загриженост за по-добрия живот на хората, ми дава основание и да продължа да работя с ДПС и да смятам, че ще повишим изборния си резултат на предстоящия вот!“, категоричен бе доц. Чобанов.

ДПС не само с името си, но и с цялото си поведение през годините показва, че е ориентирано да пази правата и свободите, да даде възможност на всеки да бъде представен в управлението, но и да пази интегритета и целостта на държавата, заяви още доц. Петър Чобанов.

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган е пазителят на етническия мир, неговото влияние, неговите идеи и неговата визия за развитие надхвърлят рамките на България! Те са популярни в целия Балкански полуостров! Включително вече и в Европа, с яркото представителство, което имаме в европейските структури, в ЕП, подчерта народният представител от ДПС.

„Винаги в трудни моменти ДПС, водено от д-р Ахмед Доган, е имало своята водеща, важна роля и в евроатлантическата ориентация, и преди това в опитите да имаме истинска демокрация и да останем единна, интегрирана държава! Така че неговото лидерство, неговата визия ги има! Помним всички неговите прогнози, които далеч надхвърляха конюнктурата и по отношение на това какво ни очаква чисто геополитически и геостратегически, и по отношение на това, че Европа ще се ориентира към „зелената сделка“! ДПС като партия има своето богатство и водеща роля в страната и поради приемствеността, даването на път на младите! И поради това, че в момента председателят Мустафа Карадайъ, който ръководи партията, има своето присъствие, участие на важни европейски форуми, надхвърляйки границите на България! И поради наличието на водещ европейски политик като г-н Илхан Кючюк! Тоест ние разглеждаме това богатство на партията наред с лидерството, но и експертизата, като възможност да се води България по евроатлантическия път, по пътя на интегрирана, единна държава и по пътя на подобряване благосъстоянието и живота на хората! От тази роля ДПС никога не е бягало и няма да избяга!“., изтъкна още доц. Петър Чобанов.

„Ахмед Доган е водач! Той е един от лидерите, който е показал, че неговите идеи, неговата визия, неговите действия имат много важна роля за България и за Балканите!“, категоричен бе той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай