Чикагото играе контра на БАСТА

Студенти канени да участват в новата формация

Чикагото играе контра на БАСТА | StandartNews.com

София. Все още неродената партия БАСТА, която отцепниците от ГЕРБ се готвят да учредят, разбуни не само политическото пространство, но и фейсбук. Причината е в това, че тя дублира името на Народно движение БАСТА, създадено в социалната мрежа от Венцислав Ангелов, по-известен като Венци Чикагото. Вчера той заяви пред "Стандарт", че вече е предупредил в около 60 фейсбук групи, че няма нищо общо с отцепниците и техните идеи. "Хора, които са били част от това управление, не могат да бъдат носители на промяната", бе категоричен Ангелов.

Отцепниците от ГЕРБ искат да тръгнат по утъпкан път и да използват факта, че Народно движение БАСТА и аз имаме десетки привърженици в мрежата, каза пред "Стандарт" Венцислав Ангелов - Чикагото. Той обаче призна, че не е регистрирал никъде тази абревиатура, така че претенциите му към бившите гербери можели да бъдат "само морални".

"БАСТА не може да бъде партия, БАСТА е емоция, защото народът казва "Стига". Аз съм създал това народно движение във фейсбук още през 2011 година и непрекъснато публикувам изобличителни материали срещу управлението на ГЕРБ в мрежата", разказа Чикагото. Който между другото се изявява и като чест гост на Николай Бареков в ТВ7, където също громи партията на Бойко Борисов. "Не познавам Емил Димитров, но знам, че е питал за мен в Русе", твърди Ангелов. Веднага след оповестяването в медиите, че отцепниците правят подобна партия, той качил публикациите във фейсбук и разпратил депеша до последователите си, че няма общо с организацията. Междувременно обаче в края на юли той е запазил на свое име друга партийна формация - Народна патриотична партия "Промяна", която щяла да бъде "без олигарси и кукловоди". Така че, въпреки съвпадението на имена, Чикагото и ексгерберите няма да тичат по една и съща писта. Между впрочем вчера в много медии името на Чикагото се свърза с наркотрафик и дори с арести за това - например преди две години. Самият той заяви, че срещу него е имало поръчка "за физическото му неутрализиране".

Кой ще играе за БАСТА освен ексгерберите обаче си остава въпросителна. Запознати припомнят, че преди време името на Емил Димитров се свърза със създаденото около Стоичков движение "Орлов мост", което в началото бе основано от студенти. Тъй като БАСТАджии споменават, че разчитат на млади хора в активна възраст за управителния си съвет, "Стандарт" запита студентския лидер Ангел Георгиев дали са канени в партията. "Имаме покана и от тях, и от други формации, но ще решим допълнително кого да подкрепим. Важното е да се провежда политиката, която искаме", заяви Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай