Червените осъдиха напускането на ГЕРБ на пленарната зала

Червените осъдиха напускането на ГЕРБ на пленарната зала | StandartNews.com

София. „Парламентарната група на Коалиция за България категорично осъди поведението на ГЕРБ. Вчера ПП ГЕРБ заявиха, че са последователни в политическото си поведение и днес доказаха това свое твърдение. Поведението им е деструктивно към българските институции и безотговорно към проблемите на България. Такова, каквото беше в последните 4 години на тяхното управление". Това каза в пленарна зала депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова. Изказването й е част от декларация на парламентарната група на червените, която бе провокирана от напускането на заседанието от ГЕРБ.

Нинова попита: „Уважаеми депутати от ГЕРБ, къде сте? За това ли ви плаща народа заплати? За да стоите в кафето или в безмълвие да стоите по балконите и да броите гласовете в залата." И продължи с думите: "Или може би колегите от ГЕРБ се опитват да докажат тезата на своя лидер от 41-вото НС, че депутатите са безделници. Уважаеми депутати от ГЕРБ къде сте? За това ли ви плаща народа заплати? За да стоите в кафето или в безмълвие да стоите по балконите и да броите гласовете в залата."

„Заплахите, че пилците се броят наесен, са израз само на едно - на безсилие. Не се страхуваме от това. Знаем какво правите. Знаем, че мачкате държавни служители, за да правите подписки за касиране на изборите. Знаем, че ги принуждавате да ходят на протести. Спрете да тормозите хората. Това няма да даде резултат, защото няма да ни попречи да си свършим работата, за която сме изпратени в Народното събрание. А тя е да помогнем на бедните, на безработните, на социално слабите, на майките, на учениците, на пенсионерите; да помогнем на българския бизнес, за да се гарантира икономически растеж, а в крайна сметка да гарантираме на България по-добро бъдеще. И тези, които сме тук и работим, ще постигнем това без участието на ГЕРБ. Не са ни необходими днес тук", пише още в декларацията на Коалиция за България, която Корнелия Нинова прочете от трибуната на парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай