Червени войни заради Нинова

Явор Гечев и Георги Андреев кръстосаха шпаги

Червени войни заради Нинова | StandartNews.com

Червените войни зарази лидера на БСП Корнелия Нинова и решенията на 50-ия юбилеен конгрес, който изхвърли от ръководството на партията цяло поколение знакови социалисти воглаве със Сергей Станишев, продължават. Двама противници - Явор Гечев, член на НС на БСП и Георги Андреев, член на БСП, независим народен представител, кръстосаха шпаги в студиото на Илияна Беновска в Канал 3.

"Напуснах ПГ на БСП поради непреодолими ценностни различия с вземането на решения на ръководството, напуснах партията на Нинова, тя я ръководи безобразно", каза Андреев. 

 "Има много налъгани хора за водачи на листи и участие на следващите избори, Нинова превръща партията в неизповядваща нейните ценности, не чух думата социализъм. Не видях  на Конгреса да присъстват синдикатите", коментира той.

В БСП не може да има различно мнение от това на Нинова, борим се да се чуе другия глас, добави Андреев.

 "Само Валери Жаблянов заяви, че иска да напусне ПГ и да остане редови член, другите казахме, че ще напуснем партията и ще се наричаме независими прогресивни социалисти. Ще гласуваме както гласува партията, както и за всяко резонно предложение на другите, няма да осигуряваме кворум на ГЕРБ и няма да сме им патерици, завърши той.

„Странно ми е БСП да се дели на хората на този и на онзи и че има другари, които напускат партията, призивът ми е да не го правят", каза от своя страна Явор Гечев.

"Ям баница, ако си я правя сам. Нямам идейни различия с напусналите, ако имам мнение го казвам ясно вътре в партията и го отстоявам. Има друга сложнотия – трябва да обръщаш внимание на членовете на партията и да говориш с тях", сподели той. "БСП е моята партия, не е на Корнелия Нинова, тя се нуждае от всеки от собствените си членове. Вярвам, че мога да направя нещо дори да не съм във властта, най-скучния период в живота ми беше когато бях народен представител. Достойно за уважение е, че 85 % бяха обединени зад Нинова и гласуваха за нея", каза още членът на НС на БСП.

"На този Конгрес стана голяма глупост – двама бивши представители - Михаил Миков и Станишев да не бъдат в Националния съвет. Хората около Нинова прекалиха с тенденциите, партията има нужда от всички. Тя трябва да увлече хората да вярват в каузата ѝ", смята Явор Гечев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай