Червен картон от Борисов и Станишев! На кого го показаха

Продължават разправиите с ключов панаир в страната

Червен картон от Борисов и Станишев! На кого го показаха | StandartNews.com

Бивши министри, експремиери и кметове бойкотираха изслушването на временната комисия в Народното събрание за панаира. Бизнесменът Георги Гергов също не се яви. Те не присъстват на заседанието, но са изпратили писма със своето становище, съобщи БНР.

Единствено община Пловдив е изпратила представители – Таня Юриева от дирекция „Стопански дейности“ в Пловдив, Руска Вълева - началник маркетинг и председателят на ДБ в Общинския съвет Веселина Александрова, както и Румяна Толова от „Кауза България“.

„Общината с хората, които е изпратила се опитва да си измиие ръцете. Тези, които трябва да дават отговори ги няма. Благодаря на групите в Пловдив, които гласуваха против“, заяви Иван Петков от БСП и припомни, че общинските съветници в Пловдив се отцепиха от левицата.

Веселина Александрова, общински съветник от ДБ в Пловдив, пък отбеляза, че с така гласуваното решение на Общински съвет влизаме в порочен кръг - представителят на местния парламент да гласува против приемането на акциите, което може да продължи и години наред.

Комисията трябваше да заседава още миналата седмица, но заседанието тогава се провали заради продължилото цял ден пленарно заседание на парламента. На нея трябваше да бъдат изслушани експремиерите Бойко Борисов и Сергей Станишев и бившите икономически министри Румен Овчаров и Корнелия Нинова. Очакваше се изслушването и на кметовете на Пловдив и Варна, председателите на Общинските съвети в двата града и лидери на групи в местните парламенти, както и на самия Георги Гергов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай