Часове преди пленума! Залагат капан на Нинова

Вътрешната опозиция готви разкол

Часове преди пленума! Залагат капан на Нинова | StandartNews.com

Капан на Корнелия Нинова заложи вътрешната опозиция в БСП часове преди пленума, който трябва да даде мандат на соцръководството за преговори по съставянето на редовен кабинет.

В понеделник президентът Румен Радев връчи третия мандат за властта на Нинова. Националният съвет на БСП трябва да даде утре, 18 януари 2023 г., зелена светлина на първата социалистка за провеждане на лидерска среща. Нинова вече заяви, че на нея иска да чуе дали има съгласие от председателите на останалите парламентарни партии и коалиции за съставяне на програмно правителство. Или всички са се устремили към избори.

Нинова незабавно да върне мандата, обявиха в писмо опозиционерите, начело с Костадин Паскалев, които искат съставяне на нова обединена левица. Парафи под документа са сложили Боян Бален, Петър Мутафчиев, Емилия Масларова, Светлана Шаренкова, Ленко Петканин, Красимир Карамфилов, евродепутата Петър Витанов, Александра Берданкова и други членове на Националния съвет.

Ние сме против политическата колаборация с дясната партия „Продължаваме промяната“ и антикомунистическата и русофобска „Демократична България“, пишат опозиционерите. Те не искат и "политическата колаборация с ГЕРБ-СДС и ДПС".

БСП няма място в Коалиция на войната, корупцията, разрухата! - пишат още опозиционерите. Според тях компромисите са причината за катастрофалните изборни резултати на БСП и загубата на обществено доверие.

БСП е ценностна партия и никакви краткосрочни политически съображения не оправдават отстъплението от принципите, които са събрали социалистите, които ги мобилизират, които гражданите очакват да отстоява партията.Пътят е незабавно връщане на мандата за съставяне на правителство в рамките на 48-ото народно събрание и предприемане на решителни мерки за промяна и оздравяване на БСП и обединение на левите сили в България, казват социалистите около Паскалев. Днес те ще премерят сили с хората на Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай