Бюджетът - основен приоритет на властта през новия сезон

Бюджетът - основен приоритет на властта през новия сезон | StandartNews.com

София. Подготвянето и приемането на бюджета е Основната задача за всички нас, каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев при откриването на на новия политически сезон в Парламента.
Целта на ГЕРБ е да осигури достатъчно средства, така че да се гарантира по-добър живот на българските граждани и да се затвърдят позициите на страната ни в Европа, обясни той. Според него успешната финансова политика и икономически растеж позволяват в началото на новата година да се увеличат пенсиите на възрастните хора и надниците на работещите.
Образованието, здравеопазването и развитието на инфраструктурата са сред другите приоритети на ГЕРБ, каза още Велчев.Ремонтирахме болниците, разкрихме центрове за диагностика, изготвихме законопроект за предучилищното и училищно образование, обясни той. Осигурени са и всички условия за строителството на магистралите „Тракия”, „Струма”, „Марица” и „Хемус”.
Няма как да не се направи сравнение между пустинния пейзаж, в който превърнахте страната и всекидневно променящата се България днес, обърна се към опозицията в заключение Велчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай