Буруджиева: Земеделската земя не е "територия"

БСП готова да ореже партийните субсидии

Буруджиева: Земеделската земя не е "територия" | StandartNews.com

София. "Дебатът за и против мораториума върху продажбата на земеделски земи на чужденци не може да се води едностранно. Притеснително е, че колегите, които искат забраната да продължи да действа не правят разлика между земеделска земя и територия. Става дума за понятия с различни характеристики и купуването на ниви от чужденци не е заплаха за териториалната цялост на България". Това обяви пред журналисти в Разград депутатът от БСП Татяна Буруджиева.

Тя изрази надежда, че между БСП и Атака ще се намери съгласие, защото ограниченията не са винтерес на българите. Мораториумът ще попречи цените на нивите да се вдигнат и така собствениците, готови да продават земите си ще загубят, смята Буруджиева.

"Погледнато през призмата на членството ни в ЕС този дебат следва да се води по-сериозно. Ние сме чувствителни, когато в Англия искат да въведат ограничения за нашите децза, които учат и работят там. В същото време сме готови да забраним на агличаните да купуват земи и имоти у нас", коментира соцдепутатът.

Буруджиева счита, че при окончателното гласуване на бюджет 2014 субсидиите за партиите ще бъдат орязани. Още не е ясно с колко и докъде ще стигне редукцията, но е сигурно, че ще я има. БСП е поела ангажимент пред избирателите си, има съгласие в парламентранта ани група и ще следваме обещанията си, категорична бе представителката на столетницата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай