Петък,

Бургаски депутат с ключово предложение за туризма

От: Стандарт, снимка Флагман -
Бургаски депутат с ключово предложение за туризма
A
A
A

Да се създаде отделна комисия по туризъм, която да води непрестанна комуникация с бизнеса и браншовите организации, предлага народният избраник от  „Изправи се! Ние идваме“ Живко Табаков. Той ще настоява за разделянето на Комисията по икономика и туризъм на две.

„Този сектор носи между 13 и 14 % от БВП, което неминуемо го прави приоритетен отрасъл. В този смисъл не е редно да няма своя отделна комисия, тъй като общата натовареност на Комисията по икономика и туризъм е голяма, а туристическият бранш се нуждае от директен канал за комуникация с държавата – бърз, навременен и ефективен“, каза Табаков пред Флагман.бг.

Народният избраник от ИСНИ уточни, че тази комисия ще има възможност да води непрестанна комуникация с бизнеса и браншовите организации, особено в условия на КОВИД 19 и тоталната липса на компенсации за сектора.

Освен това ще трябва да е едновременно и инициатор на политики, и посредник между различните институции и браншови организации, както и проводник на законодателни инициативи, което от опита досега трудно се получава, превръщайки я в безпредметна и неотговаряща на нуждите на туризма в България.

„През 2014 година започнахме битката за Министерство на туризма и я доведохме до край. Година по-късно, в Общински съвет Бургас, по мое настояване беше създадена първата Постоянна комисия по туризъм. Няколко години по-късно извървяхме много дълъг път, докато положим основите на най-мащабната туристическа организация в Бургаски регион. Туризмът е моя кауза повече от 20 години“, допълни бургаският депутат.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички