БСП внесе проект за решение за свикване на КСНС заради бежанци

БСП внесе проект за решение за свикване на КСНС заради бежанци | StandartNews.com

БСП внесе проект за решение за свикване на КСНС заради бежанци. Това стана ясно от декларация, която Атанас Мерджанов прочете в пленарна зала. „Вчера се случи нещо недопустимо. Цялото българско общество беше изправено на нокти и подложено на стрес, заради некомпетентните, неразбираеми и разнопосочни изявления на българските власти", каза зам.-председателят на ПГ на БСП Лява България.

 „България е изправена пред бежанска криза и ние от БСП Лява България предупреждаваме за това цяло лято", каза още Мерджанов. И припомни, че през август Михаил Миков в писмо до председателя на Народното събрание е поискал извънредно свикване на Народното събрание по въпросите на бежанците и каналджийството. „Отказаха ни! Десетки пъти се обърнахме публично към президента с молба да свика Консултативния съвет по национална сигурност и да излезем с ясна национална позиция, която всички партии да защитаваме заедно, единни. Президентът ни отговори надменно, че такъв съвет вече се е състоял, забележете, през 2013 г. Имали сме вече позиция", коментира той.

„Месец по-късно Борисов заявява, че има опасност у нас да дойдат милиони. Милиони!", подчерта народният представител. БСП е готова да съдейства за изработването, приемането и отстояването на национално - отговорна политика, подчерта Мерджанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай