БСП стяга редиците от Вършец

БСП стяга редиците от Вършец | StandartNews.com

Столетницата недоволна от Меглена Кунева

БСП стяга редиците си за предстоящите местни избори. Днес Столетницата проведе първото си заседание на Изпълнителното бюро за тази година. Срещата бе във Вършец. "След тежката загуба на изборите през есента партията търси различни форми, с които да стегне редиците си", призна зам.-председателят на парламентарната група на левицата Атанас Мерджанов пред Радио К2.

Той допълни, че диалогът на всяко равнище е занемарен, има пропуски в кадровата политика и несъстоятелност в много от лансираните идеи. Червеният депутат посочи още, че през тази година Столетницата ще положи усилия към прокарването на механизми за преодоляване на бедността. "14-те социални права и защити, които бяха отнети с приемането на новия бюджет за 2015 г.,. ще бъдат в центъра на законодателните инициативи на БСП", каза Мерджанов.

Той извести, че имат внесени закони за защита на българските потребители и други инициативи, свързани с гарантиране на социалните права на гражданите и работеща икономика. По думите му се забелязват раздори в управляващата коалиция.

"Макар и да се полагат усилия за скриването им, те няма как да не се покажат наяве след известно време. Досега сме свидетели само на имитации на реформи, а правителството дори не е внесло задължителната за такива ситуации управленска програма", критикува той. Мерджанов посочи още, че БСП не е удовлетворена от ръководството на силовия вицепремиер Меглена Кунева върху ресорните й ведомства и по-специално тяхната координация. "Станахме свидетели на една небивала бъркотия за това кой да охранява границата", даде пример той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай