БСП подхвана Главчев за комисията "Хохегер"

БСП подхвана Главчев за комисията "Хохегер" | StandartNews.com

София. Соцдепутатите Ангел Найденов и Антон Кутев внасят питане до финансовия министър Симеон Дянков във връзка с дейността на парламентарната комисия "Хохегер".

С решение от юни комисията, председателствана от депутата от ГЕРБ Димитър Главчев, е поискала от НАП данни, свързани с копия от всички фактури и разплащателни документи. Те касаят евентуални договори с адвокатски дружества на фирмата на Моника Йосифова, жената до соцлидера Сергей Станишев. 

"Още тогава бяхме против това решение", коментира Кутев, който заедно с Найденов участва в комисията "Хохегер" от квотата на БСП. Социалистите обявиха, че по закон НАП не може да събира тази информация и затова ще искат от трибуната лично вицепремиерът да им отговори.

"Главчев или е подведен, или е некомпетентен", каза още Кутев и допълни, че цялата комисия "Хохегер" е форма за политическо преследване."Ако искането до НАП е нередно, те няма да отговорят. Учудва ме притеснението на социалистите", коментира пред "Стандарт" Главчев. 

И добави, че с Кутев отдавна са уточнили кой къде е компетентен. "Склонен съм да приема компетенциите му в областта на фолклора като роднина на Филип Кутев", не му остана длъжен Главчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай