БСП: Ненчев провали гледането на бюджета за отбрана

БСП: Ненчев провали гледането на бюджета за отбрана | StandartNews.com

Комисията по отбрана отложи гледането на бюджета за армията заради отсъствието на министър Николай Ненчев. Това съобщи соцдепутатът Атанас Зафиров, съобщи Канал 3.

Възпротивили са се само двамата представители на Реформаторския блок, но всички останали депутати са решили да отложат гледането му до появата на министъра. Отсъствието на Ненчев било оправдано с "командировка в страната". Парламентаристите от управляващата партия били не по-малко бесни от опозицията от скатавката на министъра на фона на напрежението сред военните.

Според депутата министър Ненчев по същото време е бил на коктейл на акостиралия британски разрушител "Дънкан" в Бургас.

"На мой конкретен въпрос какво е толкова важно, че да изключи министъра от най-важното събитие за годината – обсъждането на бюджета на неговото ведомство в ресорната комисия, ми беше отговорено – без коментар! На допълнителен мой въпрос – дали пък това отсъствие не е свързано с посещението на британския разрушител" Дънкан" в Бургас, последва свиване на рамене и – „без коментар"!", написа във Фейсбук Зафиров. Той е скандализиран, че военният министър е на частно парти, докато подчинените му военнослужещи са се включили в гасенето на пожара в смолянския кв. "Райково".

"Сега обаче, когато два вертолета Ми-17 от състава на Военновъздушните сили гасят горски пожар, възникнал в района на с. Дунево и на кв. „Райково" в град Смолян, с екипажи от 24-та вертолетна авиобаза – Крумово, а в гасенето участват и 37 военнослужещи от 101-ви Алпийски батальон в Смолян от състава на Сухопътните войски, ми се ще да попитам – къде е в момента министърът?

Един гларус ми подсказа, че е на коктейл(частно парти) на същия този „Дънкан". В момент, когато войници рискуват живота си, за да спрат пожара! В момент, когато в армията има огромно напрежение, във връзка с новия бюджет и предвидените реформи, а летци отказват да изпълняват тренировъчни полети ! Питам – истина ли е ?", възмущава се Зафиров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай