БСП не е водила преговори за коалиране след изборите

БСП не е водила преговори за коалиране след изборите | StandartNews.com

София. Лидерът на БСП Сергей Станишев не е разговарял с представителите на ДПС, „Атака" и „България на гражданите" за съставяне на коалиция след изборите на 12 май. Това съобщи той в студиото на "Тази сутрин" по бТВ. Социалистът обясни, че в ноща на изборите ще разговаря с всички лидери на партии, които са получили одобрението на българите, за да влязат в парламента. "Ще отида и ще им кажа - Искате ли вие да подкрепите едно правителство, в което ще бъде водещо експертното начало с ясна програма – как да извадим икономиката от кома, създаването на работни места и граждански контрол на властта" допълни Станишев.

Държавата трябва да има програмно правителство, което да бъде водено от политик с ясна отговорност и ангажименти към българския народ, категоричен е червеният лидер. По думите му Пламен Орешарски е специалистът, който е най-подходящ за поста министър-председател.

На въпрос кой ще понесе политическа отговорност от създаването на правителство между БСП, ДПС, „Атака" и „България на гражданите", Станишев отговори, че това ще бъде социалистическата партия. Според него БСП ще бъде гарант за възстановяване на икономиката на страната, подкрепа на малкия и среден бизнес, създаването на нови работни места и увеличаване на доходите на хората.

Всеки, който мисли демократично за бъдещето на България, не би се коалирал с Борисов и Цветанов, твърди Станишев. Той уточни, че част от по-малките политически формации не могат да минат 4% бариера за влизане в парламента, а просто искат да стигнат 1%, за да получат държавна субсидия. Според него най-важното е българите да гласуват тази неделя, за да бъде разпилян протесният вот, от който печели ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай