БСП кани на среща Дончева и Първанов

БСП кани на среща Дончева и Първанов | StandartNews.com

Миков обаче поряза АБВ за общ президент, било рано

БСП протегна ръка към АБВ на Георги Първанов и "Движение 21" на Татяна Дончева. Червените ще поканят новоизбраните общински съветници от двете формации на преговори за обсъждане на възможностите за провеждане на лява политика в регионите. Това съобщи днес лидерът на БСП Михаил Миков след заседание на Изпълнителното бюро на партията. По думите му това щяло да бъде "тест", който да покаже дали наистина другите леви партии са мотивирани да работят за хората, или предпочитат да участват в процеса на преразпределяне на еврофондовете.

В същото време обаче той "поряза" АБВ и отхвърли предложението им да преговарят за общ ляв кандидат за държавен глава. "До президентските избори има време. Аз, меко казано, съм учуден - чакайте сега, абе вие правите дясна политика и ние сега да се прегърнем, сделкаджийски, за да седне някой на някакъв стол, било той и президентски", скара се Миков на Първанов. Той дори заподозря, че така се цели да се измести темата за бюджета.

Междувременно стана ясно, че на "Позитано" продължават да пристигат сигнали от страната за тежки нарушения в изборния ден. Ще искаме касиране на вота в София, Варна, Бургас, Ловеч и Елхово, обяви Миков. И увери, че броят на градовете, в които ще се иска обжалване, може да расте. "С този вот бе сложен кръст на демокрацията", посочи той и призова всички партии да подават сигнали за нарушения. "Българският народ плати тежка икономическа и социална цена за демокрацията. Сега в тези избори се краде и това", каза още Миков. Соцлидерът откри конспирация във вота "2 в 1". "Комбинирането на референдума с местните избори е добре организиран план за създаване на напрежение и хаос по време на изборите", посочи Миков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай