БСП брани болничен шеф с декларация

БСП брани болничен шеф с декларация | StandartNews.com

Благоевград. БСП – Благоевград изрази в декларация своето възмущение за случващото се в последната седмица в най-голямото здравно заведение в Пиринско – държавната болница. Те атакуват управляващите и здравния министър Петър Москов в грубо незачитане и пренебрежение към системните законови процедури в стремежа си максимално бързо да отстранят от длъжност изпълнителния директор д-р Владимир Пандев.

Социалистите твърдят, че „законът е погазен брутално, а некомпетентността на инициаторите на промените е крещяща". Общото събрание на акционерите на дружеството е било насрочено за март тази година. Те недоумяват защо е това бързане и защо е натрапчивото пряко участие в процедурите и цирковете по тази смяна на политически лидери от ГЕРБ и т.н. Реформаторския блок в Благоевград.

„Обезпокоително е ангажирането и на Областната дирекция на МВР, която бе превърната в страна в този спор. Очевидно тези, които напоително ни засипват със заклинания за реформи в здравеопазването, не притежават капацитет да проведат съгласно изискванията на закона една обичайна процедура", се казва в декларацията.

Миналата седмица с решение на Борда на директорите на МБАЛ бе отстранен назначеният от БСП д-р Владимир Пандев от поста изпълнителен директор. Той отказа да напусне кабинета си и да отстъпи стола на временно избрания на шефската длъжност д-р Огнян Митев. Стигна се до търсенето на съдействие от полицията и прокуратурата за решаването на правния казус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай