БСП с ревюлюционно обещание. Ще мине ли

Ето какво казаха от партията

БСП с ревюлюционно обещание. Ще мине ли | StandartNews.com

БСП обещават пенсиите да скочат с 21% и да поискат отпадане на ДДС за хляба и таван на цената на газа.

От 1 юли пенсиите ще бъдат увеличени с 21%. Коалиционните партньори са съгласни от 1 октомври да се случи преизчисляването на пенсиите към средноосигурителен доход 2021 година.

Всяко едно семейство в следващите месеци ще получи допълнително данъчно облекчение от 50 лева за всяко дете, за повече от едно – около 1100 лева на година. Има съгласие и за отпадане на тавана на пенсиите – той да стане 3400 лева. Ще продължим да настояваме минималната работна заплата да се увеличи от 1 юли на 760 лева.

Това заяви председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски на пресконференция в централата на "Позитано" преди днешния коалиционен съвет.

Ще продължим да настояваме и за необлагаемия минимум. Това предложение, не намира широка подкрепа в коалицията, но БСП ще го отстоява в предстоящите преговори, каза още Свиленски. Безплатните детски градини продължават да действат като мярка, тя ще продължава и в следващите години, допълни той.

"Ще разпишем още тази седмица необходимите законодателни инициативи, за да може да бъде компенсиран бизнесът", поясни Свиленски.

БСП ще настоява за намаляването на ДДС в малката потребителска кошница. Ще настояваме за 0% ставка за хляб и хлебни изделия, заяви Свиленски, уточнявайки, че тази идея не среща подкрепа сред коалиционните партньори, съобщи БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай