БСП отгатна ролята на Карадайъ и Пеевски за кабинета

ДПС когато подкрепя дава знак, смята депутатът от БСП Георги Свиленски

БСП отгатна ролята на Карадайъ и Пеевски за кабинета | StandartNews.com

Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски са дали знак, че подкрепят кабинета на "Продължаваме промяната-Демократична България" и ГЕРБ-СДС. Това заяви пред бТВ депутатът от БСП Георги Свиленски.

„ДПС, когато подкрепя, дава знак. Показаха, че имат 36 народни представители, които са готови в труден момент да постъпят по същия начин. Никаква Конституция не са подкрепили – то я няма, не е внесена“, каза още той.

„Ние сме опозиция в това управление. Приоритетите на това правителство не съвпадат с тези на обществото. Вие знаете ли какви промени се предлагат в Конституцията? Нито има текстове, нито хронология“, посочи Свиленски.

Според него БСП е подходила отговорно в цялата конституционна процедура за съставяне на правителство – пет приоритета и надпартиен премиер. "Бойко Борисов излъга за Гроздан Караджов като транспортен министър. Нито за министри сме говорили, нито за министерства. Това, за което говорихме, беше за бюджетен дефицит, заплатите, доходите, помощите за бизнеса, пенсиите, 3% дефицит“, обясни Георги Свиленски.

Според него Бойко Борисов отклонява вниманието от „коалирането с тези, които го арестуваха“. „Това е коалицията на омертата, коалиция на спасените имунитети и на войната“, добави Свиленски.

Той уточни, че преговорите с ГЕРБ са пропаднали заради различия– бюджетният дефицит и изпращането на оръжие за Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай