БСП начерта червената линия, посочи голям успех за пенсионерите

По думите на Борислав Гуцанов в момента няма основание да се иска оставката на Никола Минчев

БСП начерта червената линия, посочи голям успех за пенсионерите | StandartNews.com

По време на дебатите по първото четене на актуализацията на бюджета на НЗОК за тази година се стигна до спречкване между депутати. До напрежението доведе изказване на Георги Михайлов от левицата и последвала реплика от Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

"Не считам, че това, което се случва, е нормално. Проф. Ангелов от ГЕРБ-СДС по един доста арогантен начин обиди проф. Михайлов, който преди това говореше от трибуната за определени нарушения, ставали по времето на ГЕРБ, както и за това какво трябва да се прави в областта на здравеопазването. Не беше редно негов колега да излиза и да коментира след това личностни отношения", каза депутатът от БСП Борислав Гуцанов в ефира на "Денят ON AIR".

Според него днес са минали две гласувания, които са били изключително важни - едното от тях е общественото осигуряване, от което зависят пенсиите.

"Живот и здраве от началото на юли над 2,1 млн. български пенсионери ще получат 20% увеличение на своите пенсии. Това бе голям успех днес. Надявам се, да се осъществи и предложението, касаещо младите семейства - от 4 500 лв. необлагаеми минимум да стане 6 000 лв. За млади семейства с две деца това ще са 100 лв. на месец", изтъкна социалистът.

По думите му в момента няма основание да се иска оставката на Никола Минчев, тъй като ситуацията в страната е доста сложна. И акцентира, че това е само и единствено парламентарен трик ,защото досега не е имало оплаквания от това как Минчев ръководи дейността на НС.

Гуцанов коментира и темата за Северна Македония.

"От БСП сме пределно ясни по темата за РСМ. Казали сме, че това е безспорна наша "червена линия". Не се е казвало, че ще се прави нещо, което да промени или наруши решението на НС. Позицията на БСП е ясна, тя не може да бъде променена, докато няма ясни ходове от северната ни съседка", завърши депутатът от БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай