БСП изхвърля Паунов от парламентарната си група

Той не е член на БСП и разговорът му с Божков не ни ангажира, оправда се Нинова

БСП изхвърля Паунов от парламентарната си група | StandartNews.com

Председателят на БСП Корнелия Нинова обяви на нарочна пресконференция, че депутатът Александър Паунов напуска парламентарната група на левицата.

"Той не е член на БСП и разговорът му с Божков не ни ангажира. Той е председател на друга партия, която е в коалицията "БСП за България". Разговорът на Александър Паунов не ангажира по никакъв начин нито партията БСП, нито ПГ на "БСП за България". Никой няма право да употребява БСП за свои лични или корпоративни интереси. Ръководството се събрахме, разговаряхме с Александър Паунов, той потвърди разговора. Още днес подава заявление за напускане на ПГ на "БСП за България", настоя Нинова.

По думите й случилото се днес, с извадените записи на обвиняемия Васил Божков, който разговаря с политици и журналисти, е опит да се дискредитират протестите.

Припомняме ви, че в тях укриващият се в Дубай бизнесмен говори с Огнян Стефанов от Фрогнюз, с червения депутат Александър Паунов, както и с близък до укриващия се в Сърбия банкер Цветан Василев.

В тях Божков говори, че създава щаб на протеста, защото били неорганизирани. Казва, че дал 15 хиляди. Коментира, че може да прати 10 000 пред парламента. Казва, че и ще съветва президента какво служебно правителство да направи.

"Ние смятаме, че протестите са справедливи", настоя още лидерката на червените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай