БСП избира топ ръководителите си

Обсъжда се и резолюцията на Европейския парламент за върховенството на закона в България

БСП избира топ ръководителите си | StandartNews.com

Националният съвет на БСП се събра днес, за да избере ново Изпълнително бюро на партията. Това е първият пленум след последния конгрес и прякото преизбиране на лидера Корнелия Нинова. Тя ще предложи състав на прякото ръководство, което съветът трябва да одобри.

Това се случва след като част от вътрешните опоненти на Нинова в партията останаха извън самия национален съвет.

Кирил Добрев, който беше конкурент на Нинова за лидерския пост, каза, че няма да приеме да е част от изпълнителното бюро, дори да бъде предложен, защото не вярва, че политиката на партията ще се промени.

"Има два пътя, по които може да тръгне ръководството. Единият път е на консолидация, другият път е на конфронтация. Надявам се госпожа Нинова да се вслуша в менторите си и да избере пътя на консолидация", каза той.

Бившият социален министър Емилия Масларова изрази надежда, че разумът ще надделее над емоциите и в ръководството ще намерят място и опоненти на Нинова.

"Някои трябва да преглътнем някои неща, други пък трябва да се съобразим с това, което обидените казаха, защото все пак трябва да работим в екип", пожела Масларова.

На влизане кметът на Перник Станислав Владимиров изрази надежда да спре "търсенето на врага с партиен билет".

"Аз силно се надявам да спрем да се занимаваме с вътрешнопартийните ни глупости, защото в последните месеци, вместо да се обръщаме към хората с конкретни послания и идеи, с които искаме да отидем на избори - защото изборите чукат на вратата, ние се занимаваме с това да посочваме врага с партиен билет, да изчегъртваме особено опитни партийни функционери, които могат да дадат много на нашата партия. От това партията няма да спечели, напротив - ще загуби", категоричен бе пернишкият кмет.

Обсъжда се и резолюцията на Европейския парламент за върховенството на закона в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай