БСП бесни, мнозинството отхвърли изслушване на Борисов

Премиерът иска от нас да подпишем празен чек за купуването на ваксини, каза Корнелия Нинова

БСП бесни, мнозинството отхвърли изслушване на Борисов | StandartNews.com

Управляващи и опозиция влязоха в лют спор. Всичко започна, след като председателят на Народното събрание Цвета Караянчева подложи на гласуване допълнителна точка в дневния ред- изслушване на премиера Борисов за придобиването на ваксините срещу коронавируса. Но бе отхвърлено от мнозинството.

Това предизвика недоволство в левицата, тъй като предложението за изслушването на Борисов по тяхно.

 От БСП изразиха недоволство от отпадането на точката от дневния ред. Председателят на партията Корнелия Нинова заяви, че премиерът системно погазва парламентарната държавност, като не се явява за изслушване в НС. По думите ѝ Борисов отказва да поеме отговорност от кризата и „иска от нас, народните представители, да подпишем празен чек и да ни използва като индулгенция за това, което предстои – купуването на ваксини и ваксинирането срещу COVID-19.” Нинова обясни, че министър-председателят трябва да дойде в парламента, защото единствено той е напълно запознат с преговорите и решенията, които се водят в институциите на ЕС, във връзка с ваксините срещу коронавирус.
 
 „Моля ви да не допускате грубо показване на правилника на НС, да не допускате нарушения, които водят до разделение в българското общество“, каза Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ в отговор на изказването на Корнелия Нинова, като се обърна към председателя на парламента Цвета Караянчева. „Не мога да си представя, че вашите депутати не са ви представили информацията, която беше изложена на заседанието на комисията по здравеопазване“, посочи Дариткова. „Вашата обсебеност да видите министър- председателя тук може да бъде обект на дълго психологическо изследване“, заяви Дариткова като се обърна към Корнелия Нинова.

Пламен Христов от ПГ на "Воля" каза, че министър-председателят не е лекар. „Нека поканим специалисти“, призова Христов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай