Бойко поиска 20 000 долара за Хасан и Ибрахим

Бойко поиска 20 000 долара за Хасан и Ибрахим  | StandartNews.com

Талантливите пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови ще бъдат извънредна точка в дневния ред на заседанието на Министерски съвет, което ще се проведе днес. За това настоя премиерът Бойко Борисов, който поиска 20 000 долара за концертните изяви на момчетата, които прославиха страната ни в чужбина.

"Понеже ще го вкарам като извънредна точка-тези сладури, знаете добре, цялата държава се снима с тях без нас, сега трябва да ходят в Ню Йорк, Санкт Петербург и никой не им дава пари - нито от общината, нито от еди кое си. Сега с Горанов говорихме, от ДМС-тата ще заделим 20 000 долара за всичките им командировки. Ще ги вкараме до края на Министерски съвет", каза премиерът, цитиран от БГНЕС.

Хасан и Ибрахим Игнатови спечелиха изключително важен международен конкурс, следващият етап от който ще се проведе в прочутата зала "Карнеги Хол". За да отидат там обаче им трябват пари, с които семейството не разполага. В тази връзка Борисов настоява правителството да помогне на децата от Шумен. 

Стандарт Нюз припомня, че пианистите заедно с тяхната сценична партньорка Крисия Тодорова взеха второ място на Детската Евровизия, с което развълнуваха хиляди българи у нас и по света.

Хасан и Ибрахим станаха по-известни с фондацията на Димитър Бербатов и след гостуването си в "Шоуто на Слави", където двамата показаха своя талант на пианото.

Двамата ще трябва да свирят не само в САЩ, но и в Санкт Петербург. Много хора от страната им помогнаха със средства, за да могат да представят страната ни на престижните сцени, но сумата до момента не бе достатъчна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай