Бойко: Някои трупат вересии, други влогове

Бедни сме, но не сме били по-богати, смята премиерът

Бойко: Някои трупат вересии, други влогове | StandartNews.com

София. Спор между опозиция и премиер се разрази в Народното събрание по време на парламентарния контрол. От трибуната червената депутатка Мая Манолова обяви, че хората по селата взимат на верeсия храна и лекарства. "Това е показателно за политиката, която води ГЕРБ", заяви тя.

Манолова упрекна управляващите, че с бюджета, изготвен от правителството и приет вчера от парламента, обричат хората да живеят на версия. Социалистката прочете на премиера част от тефтер с вересии от кюстендилско село. „Тези тефтери са най-ярката илюстрация за дереджето на българските граждани днес", каза тя и попита министър-председателя какви мерки ще се предприемат до края на мандата за повишаване на доходите на българските граждани.

В отговор Борисов определи БСП като „накокържени" и „резки". Той призна, че е тъжно, че някъде по селата има тефтери с вересии, но за тях е предимно е допринесла 100-годишната социалистическа партия. По думите му, статистиката сочи, че спестяванията на хората са се повишили. „Значи има хора, на които им стигат и си слагат и пари на влог", каза той.

Малко по-късно в контрола премиерът констатира, че "никога не сме били по-богати", съобщи Дарик. Той призна, че страната ни все още е бедна, но посочи, че ГЕРБ управлява само от 3 години.

След това социалистите и министър-председателят влязоха в спор дали тройната коалиция е усвоявала евросредства. Борисов коментира, че благодарение на ГЕРБ се усвояват 30 пъти повече средства по европроекти, а на предишното управление всички са били спрени. Станишев пък контрира, че разполага с 8 отговора на сегашни министри, които признават, че когато са взели властта, вече се е работело по проекти, финансирани с европари.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Рени
Коментирай