Бойко на крака при Дончева (ОБЗОР)

Бойко на крака при Дончева (ОБЗОР) | StandartNews.com

Неочаквани гости дойдоха на първия конгрес на "Движение 21" след изборите, който се проведе вчера в НДК. Премиерът Бойко Борисов и кметът на столицата Йорданка Фандъкова поздравиха лидера Татяна Дончева. Тя ги посрещна със сърдечна прегръдка.

"Когато получихмe поканата с кмета Фандъкова, всички я приеха като нещо много изненадващо. Няма логично обяснение - освен едно, че и най-големите политически противници трябва да си прощават", заяви пред делегатите министър-председателят.

"Има хора с големи усти, но говорят глупости или е обидно да ги слушаш. С Дончева сме имали много спорове, но винаги съм уважавал мнението й", каза още Борисов.

Пред гостите на конгреса на "Движение 21" премиерът посочи, че утре може те да са управляващи и диалогът трябва да съществува. И допълни, че ако преди четири месеца са го попитали дали сегашната конфигурация на правителството е възможна, той щял да го сметне за абсурдно. Във връзка с вчерашния празник Сирни Заговезни министър-председателят каза, че прощава на всички, както и че се е обадил на много хора да им иска прошка. Специални гости на конгреса бяха и основателят на НПСД Касим Дал, областният управител на Пазарджик от АБВ Трендафил Величков, футболният треньор Пламен Марков, бившият председател на Народното събрание Огнян Герджиков, партийци от НДСВ, както и представители от синдикатите и работодателските организации и представители на чуждите посолства у нас. На първите редове бе и социалистът Петър Мутафчиев. След конгреса на "Движение 21" той е отишъл и на "Позитано" 20, където се проведе пленум на БСП. Бе прочетено и приветствие от българския евродепутат от СИРИЗА Костадинка Кънева.

Пред делегатите Татяна Дончева посочи нуждата от радикална промяна в съдебната система, включително и чрез конституционни промени. Тя посочи, че "Движение 21" ще участва в местните избори и ще излъчи кандидати за общински съветници в цялата страна. Не навсякъде обаче партията ще издигне кандидатури за км.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай