Бойко: Мисля и за широка коалиция

Бойко: Мисля и за широка коалиция | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е готов да обсъди перспективата за формиране на широка коалиция. Това заявява самият той в интервю пред световната агенция Ройтерс. Целта, обяснява Генерала, е да се осигури политическа стабилност. "Едно правителство на малцинството в момент, когато има нужда от стабилност, е рисковано за страната", казва Борисов. Затова той е готов на разговори и с други партии.

В краткия анонс на интервюто не се съобщава с кого би била възможна тази "широка коалиция". Обикновено под този термин обаче се разбира управление, подкрепено от двете най-големи партии в страната, което означава съюз между ГЕРБ и БСП, коментира Ройтерс.

Междувременно стана ясно, че генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопез ще агитира за Бойко Борисов от Царевец. Испанецът пристига в понеделник, 6 дни преди вота у нас. Сред акцентите в програмата му ще са посещение на две мероприятия на ГЕРБ, както и среща с кмета на столицата Йорданка Фандъкова. Специалното приветствие за височайшия гост ще е от лидера на партията Бойко Борисов. Във вторник в старата столица Велико Търново Лопез и Борисов ще призоват за висока избирателна активност. Очаква се генералният секретар на ЕНП отново да потвърди подкрепата си за партията на Генерала, както и да заяви, че именно Борисов е човекът, който ще помогне за осъществяването на програмата на партията и за стабилността на страната. Изненадата за поддръжниците на Борисов ще е визитата на шефа на ЕНП Джоузеф Дол. Програмата му обаче засега се пази в тайна. Преди време лидерът на партията заяви, че Дол ще бъде гост на закриването на кампанията в амфитеатъра в Пловдив на 3 октомври.

Мобилни екипи на ГЕРБ лекуват по 100 на ден

Малко над 100 души на ден са били прегледани от мобилните лекарски кабинети, които ГЕРБ организира в цялата страна. Кампанията е целогодишна, но в последните седмици броят на потърсилите доктор на колела са се увеличили драстично. Лекарите са се съсредоточили върху профилактиката на рак на гърдата, на маточната шийка, очни и кардиологични прегледи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай