Бойко: Когато Господ е с нас, ние ще се справим

Бойко: Когато Господ е с нас, ние ще се справим | StandartNews.com

Миинстър-председателят на България и министрите на регионалното развитие и благоустройството и на транспорта Лиляна Павлова и Ивайло Московски откриха новоизградения обходен път на Монтана, част от международния път Е-79. Виждам хубав път, досега такива имаме в Южна България, а сега и в Северна, каза Бойко Борисов при откриването. Той припомни, че тази година съ събрани 2,8 млрд. лв. повече, но правителството е дало 3,5 млрд. за вложителите на КТБ. Сами разбирате откъде идват трудностите. Но когато Господ е с нас, ние ще се справим, завърши той.

С този път камионите няма да преминават през Монтана, обяви министър Лиляна Павлова. Тя съобщи, че до 30 декември България е усвоила 1,8 млрд. лв. за пътища. Нямаме загубени пари по програмата „Транспорт". Построени са 300 км нови магистрали, обходите на Враца, Монтана, Габрово, подхода на Кърджали. Продължаваме с ремонта на пътя Монтана – Видин. Министър Московски изтъкна важността на пътя заради Дунав мост 2. Сега по него се движат 4 пъти повече превозни средства отколкото са били очаквани.

Обходният път на Монтана започва от село Долна Вереница, преминава покрай селата Войници и Студено буче, заобикаля Монтана и след село Николово се влива в пътя за Враца. Пресича река Огоста чрез мост, дълъг 80 м и ж.п. линията Бойчиновци – Берковица – чрез надлез. Има по две ленти за движение във всяка посока. Максималната скорост за движние на овтомобилите е 100 км в час.Дължината му е 13 км.

Пътят е изграден за две години от обединението „Обход – Монтана", в което влизат фирмите „Трейс Груп Холд" – АД и „Пи Ес Ай" – АД, Стара Загора. Стойността му е 48,5 млн. лв. Те са осигурени от Кохезионния фонд на ЕС и националния бюджет чрез оперативната програма „Транспорт" – 2007 – 2013.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай