Бойко хареса дядо за лице на магистралите

Бойко хареса дядо за лице на магистралите | StandartNews.com

Велико Търново. Премиерът Бойко Борисов си хареса дядо за рекламно лице на магистралите. Това стана по време на откриването на ремонтирания път Твърдица – Елена.

Със сълзи на очи 80-годишният Марин Йорданов от селата край прохода благодари на премиера за отворения път.

Няколко пъти писах на тройната коалиция, но нищо не направиха, а обещаха да го ремонтират, каза дядото. Той връчи на премиера и снимка отпреди 12 години, на която се вижда, че пътят е затворен и непроходим.

Пътищата, построени от ГЕРБ са като човешките артерии, те са факт, въпреки че тройната коалиция ги оплюва и хората ще разберат, че са нужни, каза пенсионерът. С тези си думи той окончателно трогна Борисов и премиерът на шега го предложи за рекламно лице на Пътната агенция.

Може да съм малко притеснен за сегашните избори, но съм спокоен, че след 10 години всички ще си спомнят кой е построил тези пътища, каза още Борисов. Той обаче не пипна питката, която му донесоха от община Елена за откриването на ремонтираната отсечка.

Като няма с какво да се заяждат, сега тръгнаха и за питките, обясни премиерът. Заради това, че премиерът дава хапки от питките при откриванията на момичетата, които го посрещат, журналист заведе дело за дискриминация.

Ремонтираната отсечка е дълга 40 км. Тя е обновена със средства от републиканския бюджет в размер на 11.5 млн. лв. На откриването й присъства регионалният министър Лиляна Павлова, депутати от ГЕРБ, великотърновският областен управител проф. Пенчо Пенчев и кметове на общините Велико Търново – Даниел Панов, Елена - инж. Дилян Млъзев и Твърдица – Атанас Атанасов.

 

Завъртяха Борисов във варненския театър

Изящни балерини, а не жени в национални носии, посрещнаха с погача премиера Бойко Борисов на входа на обновения театър "Стоян Бъчваров" във Варна. Той обаче и тук подмина питката, без да си отчупи от нея.

Цялостната реконструкция на храма на Мелпомена, който е със 100-годишна история във Варна, е за 3,6 милиона лева, като финансирането е осигурено от ОП "Регионално развитие". Премиерът Бойко Борисов беше придружен от регионалния министър Лиляна Павлова. Двамата изпробваха новите столове в театъра, качиха се на въртящата сцена.

Станало е хубаво като в Народния театър, не спести комплименти Бойко Борисов. След това преряза лентата на новия спортен комплекс на Икономическия университет във Варна, финансиран със собствени средства. Преди това по ОП "Регионално развитие" бяха осигурени 3,8 милиона лева за оборудване на университетската библиотека, която може денонощно да се ползва.

Това правим, магистрали, театри, университети и спортни зали, каза на тръгване премиерът. На предстоящото заседание на Министерския съвет другата седмица ще се вземе решение за промяна на статута на 9 декара земя, които са държавна собственост и ще бъдат дадени на Икономическия университет, за да си построи общежитие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай