Бойко готов с кабинет (ОБЗОР)

Бойко готов с кабинет (ОБЗОР) | StandartNews.com

Гласи Менда Стоянова за финансите, лично избира водачите на листи

Бойко Борисов вече е готов с правителство, ако спечели изборите на 5 октомври. "Проектокабинетът "Борисов-2" е в главата ми. За всеки пост знам кой какъв ще бъде, ако разбира се народът ни избере", заяви лидерът на ГЕРБ в Русе. И уточни, че "не иска да поставя каруцата пред коня".

Борисов заяви, че след като 4 години е бил в управлението на страната като премиер, и близо 5 години кмет на София е "наясно какво трябва да се прави". Генерала бе категоричен, че ако партията му спечели изборите, ще разчита на утвърдени министри от миналия кабинет на ГЕРБ. Както "Стандарт" вече съобщи, Бойко Борисов тръгна на обиколка из структурите на ГЕРБ, за да избере лично водачите на листи. Там, където организациите са показали по-слаби резултати, списъците за вота ще водят точно "утвърдени министри". Борисов залага за правителствен екип на Менда Стоянова за финансите, на Ивайло Московски - за транспорта, на Делян Добрев - за икономиката, на Тотю Младенов - за социалната политика, довериха ГЕРБери. Според тях засега Генерала се е спрял на Десислава Атанасова за здравен министър и на Десислава Танева - за земеделски. Все още не било ясно кого Борисов би поканил за МВР шеф. Със сигурност лидерът има идея, но я пази в тайна, това ще е изненада и за нас, твърдят депутати от ГЕРБ. Борисов особено разчитал на Томислав Дончев, който стана евродепутат. И в ново правителство на ГЕРБ със сигурност щял да му повери ключова роля.

Депутатите от ГЕРБ ще влязат в пленарна зала за важните закони, съобщи по-рано Бойко Борисов. Той направи това, след като председателят на ДПС Лютви Местан призова за нови консултации във вторник при председателя на 42-ото НС за законодателната дейност на парламента. И за "консенсусен дневен ред" без процедурни хватки. Нека обаче партиите излъчат експерти за консултациите, които да определят ключовите проекти до края на 42-ото НС, призова Борисов. "Ние сме тук. Ако има закон за банките, такъв, какъвто БНБ предложи или банковата асоциация, ще влезем и ще го подкрепим", каза лидерът на ГЕРБ. И допълни, че депутатите му ще подкрепят и евентуална актуализация на бюджета за здравния сектор. "Винаги съм бил против, но вече от това, което чувам от всички доктори - от Генчо Начев до Тонев - всичките са ми се обадили и казаха - фалит, нямаме пари", продължи Борисов. И заключи: "Каквото искат. Ще влезем и ще ги подкрепим". Шефът на ПГ на "Коалиция за България" Атанас Мерджанов пък обвини ГЕРБ в двоен стандарт, защото не влизали в зала, а внасяли законопроекти в парламентарни комисии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай