Бойко Борисов: Положих усилия да загубим Плевен

Бойко Борисов: Положих усилия да загубим Плевен | StandartNews.com

- Ще подкрепа всички избрани кметове

- Имаме и жени, и мъже, подходящи за президент

- Най-големият успех, е че все повече мюсюлмани ни вярват

- Избрите за районен кмет са глупост

Да поздравя колегите, които спечелиха на първи тур, да поздравя щаба. Това бяха първите думи на премиера Бойко Борисов. "Кампанията беше толерантна, по-различна от Костинбродската. Видяха се и дефекти като Избирателният закон. Но нека всички партии решат дали се нуждаят от поправки. Няма как да не се получат конфликтни точки в големите градове", каза той.

"1-2 дни ще броят, изборите минаха, но от утре всички да седнат и да работят сериозно, защото програмните периоди изтичат. Като правителство ще работим с всички", обеща още премиерът.

"Изборите потвърдиха, че по-добре от това, което сме сътворили, няма как да се получи. Разбрах, че ГЕРБ е загубил! Нетолерантно! Положих огромни усилия да загубим Плевен, за което ми се сърдят съпартиийците. Но да говорят, че паднал Плевен като при пашата! Нека бъдем по-толерантни", възмути се Бойко Борисов.

"Не мога да си представя, че ще се радвам на един кандидат и то независим, но подкрепен. Всички кметове на ГЕРБ са наши кадри, издигнати от нулата. С изключение на Паунов от Кюстендил", ядоса се премиерът по повод изявление от РБ за победата в Плевен.

Бойко Борисов се ядоса на кандидата си в Плевен д-р Стойков, който боядиса с блажна боя центъра, за да направи велоалеи. "И аз нямаше да гласувам за него", каза той, "Но да се говори за паша! Дърпах юздите на партията да не спечелим още повече. Колко пъти отидох в Плевен, Пловдив, Добрич! Знаете ли кога щяха да бият в Плевен, ако бях се ангажирал", попита риторично премиерът.

За пореден път премиерът отказа да коментира темата с президентските избори. Но натърти, че е най-нормално кандидатът на десните да бъде излъчен от ГЕРБ. "Имаме си и мъже, и жени, и то бият с над 80 процента", обясни още Борисов, като се обърна към кметовете на ГЕРБ, които бяха избрани от раз на първи тур.

Най-големият успех според него е, че все повече български мюсюлмани вярват на ГЕРБ. Предвид кризата с бежанците етническата толерантност е изключително важна.

Финансовият министър трябва да се притеснява, обясни още Бойко Борисов. Причината - огромни задължения на градове като Сливен и Плевен.

Гласуването за районен кмет е глупост, отсече Бойко Борисов. "Навремето го направиха срещу мен", каза Борисов, "Разбира се, че трябва да бъде отменено", каза още премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай