Боряна Георгиева: ВОЛЯ защити и държавата, и водачите

Всеки водач, който има наложена глоба, ще има възможност да я плати още на пътя, чрез ПОС терминал в катаджийската кола...

Боряна Георгиева: ВОЛЯ защити и държавата, и водачите | StandartNews.com

„Поздравявам всички колеги от Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения за това, че проявиха разум и този път единодушно гласуваха предложението на ВОЛЯ в колите на КАТ да бъдат поставени ПОС терминали. Трябваше да измине повече от една година, за да убедим останалите партии, че това е полезен и разумен ход. Жалко, че едва сега го проумяха, но както се казва по-добре късно, отколкото никога“, заяви Боряна Георгиева. Тя и група народни представители от ПГ на ВОЛЯ – Пламен Христов, Албена Найденова, Полина Цанкова, Гергана Стефанова, Кръстина Таскова и Дора Христова, са вносители на Законопроекта за изменение на Закона за движение по пътищата.

По думите на Боряна Георгиева депутатите от ВОЛЯ действат в кратки срокове и държат на ефективните резултати и в това е основната разлика между ВОЛЯ и парламентарните групи на старите партии. "Като успешни делови хора, ние не сме свикнали решаването на даден проблем да бъде размотавано с месеци. Бихме искали и в парламента да има по-бърз ритъм на работа, защото хората отвън очакват от нас точно това“, каза още тя.

Според проектозакона, всеки водач, който има наложена глоба, ще има възможност да я плати още на пътя, чрез ПОС терминал в катаджийската кола, която има оборудване с връзка към автоматизираната информационна система на МВР. Това ще спести много време и нерви на водачите. Освен това ще увеличи събираемостта на глобите.

Предложението за изменението и допълнението на Закона за движението по пътищата бе внесен още през юли 2017 г., но не получи подкрепа в пленарната зала. През май тази година ВОЛЯ отново го депозира в деловодството, тъй като депутатите от групата на Веселин Марешки са убедени, че ако то се приеме, ще се увеличи събираемостта на глобите. Само в периода януари 2016 - юни 2017 година несъбраните от КАТ задължения от фишове, електронни фишове и наказателни постановления са близо 70 млн. лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай