Боряна Димитрова разкри пробойните в коалицията. Избори

Каза кога ще бъде избран шеф на КПКОНПИ

Боряна Димитрова разкри пробойните в коалицията. Избори | StandartNews.com

Вървим категорично към нови избори, останалите въпроси - за КПКОНПИ, за шеф на КЕВР - те ще бъдат решавани в нов парламент. Това заяви директорът на „Алфа Рисърч” Боряна Димитрова в интервю за БНТ.

Нормално е да има вътрешни разговори, на които да се прави анализ, отчет какво е станало, но видяхме съмненията, които изгряха с пълна сила, каза тя. Димитрова посочи два знака, които са били видни по време на преговорите. Първият - няма да има правителство, въпреки че всички са били смирени, благи и диалогични. Нито един остър проблем не е решен, работи се за избори и въпросът е дали ще са по-рано или по-късно, смята социологът.

Това бе предшествано от думите на Нинова, че мандатът ще бъде задържан до 15 август - това показва, че има проблем. Това посочи Слави (Трифонов) - че има разминаване между думи и дела.

Вторият проблем е между програми и персонален състав. Видяхме, че тежестта на тази програма е 5-7%. Големите проблеми са персонални проблеми, втората крачка е ще има или не министри, каза Димитрова.

Относно преговорите социологът каза: "Ако влизаме с едни и същи обувки в една и съща река, няма начин да излезем по-сухи от тази река. Разликата е, че се разговаряше с всички, включително и с отцепниците от ИТН. Ако тази седмица бяхме видели на масата един от препъни камъните, ако такъв проблем бе решен, щях да кажа - аха, има нагласа за съставяне на кабинет".

Относно казуса с КПКОНПИ Димитрова каза, че имаше и преди това две смущаващи обстоятелства, едното е, че Бойко Рашков бе вписан персонално в програмата. Това е повече от странно, показва, че по-малко значение има програмата, процедурата, в сравнение със значението на личността.

Второто нещо е спорната фигура на Бойко Рашков. "Видяхме един, меко казано, неуспешен министър на вътрешните работи, който трябва да стане успешен шеф на КПКОНПИ", каза тя и даде пример казусът с катастрофата на "Черни връх". Вече не може да броим в колко - един министър трябва да детектира, че има проблеми на ниво районни управления. Един министър, който трябва да разплита по-сложни неща, да не може да разплете едни полицейски казус, обясни социологът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай