Борисов: Задължителна актуализация на НЗОК

Борисов: Задължителна актуализация на НЗОК | StandartNews.com

София. "Актуализацията на НЗОК е задължителна", твърдо заяви пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

Запитан дали има нужда от актуализация не само на НЗОК, а и на бюджета като цяло, Борисов отговори: „Тя е задължителна, виждате там вече не спорят. Криеха се, криеха се, но накрая вече не спорят – актуализация за целия бюджет заради сакралната дата 21".

„Поръчал съм на Менда Стоянова и на останалите да събират Финансовата полиция и да се опитат при закрити врата да поискат от тях отговори. Защото сутринта, когато слушах Гечев, този, който 1996 г. беше главен участник във фалита на банките, сутринта да говори по мой адрес, че ние, докато Йовчев, Лазаров, Писанчев изпращаха Жандармерия по банките, вдигаха шум като бесни - те сега да имат наглостта да казват, че ние сме виновни. Те всяка сутрин се опитват да ни сложат вина, а ние нямаме никаква вина. Искам да знам с какви пари и откъде ще запушат дупката там в тази банка и ако не се актуализира бюджетът, как ще стане. Най-елементарни неща", допълни Борисов.

Във връзка с това за колко пари става въпрос и колко е резервът там, дали ще стигне и изобщо има ли такъв, Борисов каза: „Не знам, виждате ли капана, където ни поставиха. БНБ молят да не се говори по този въпрос и ние не говорим. А всъщност това е сакралният въпрос, отговаряйки на този въпрос ще стане ясно, че актуализацията на бюджета незабавно трябва да се направи и то с няколко милиарда".

По повод това, че липсва точка за актуализацията на бюджета в Здравната каса в дневния ред на Министерски съвет, Борисов каза: „Разговарях с Йордан Цонев относно това и казах, че ако искат да подкрепим тази точка, за която сме обещали, трябва да излязат и да кажат истината. Истината на 21 юли ще се случи". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай