Борисов: Това правителство носи десетки милиони загуби

Борисов: Това правителство носи десетки милиони загуби  | StandartNews.com

София. „Всеки ден на това правителство означава десетки милиони преки загуби". Това каза пред "Фокус" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов коментира бъдещото намаление на средствата за България по Програмата за селските райони с половин милиард евро, което ще бъде в следващия програмен период. „На Европейския съвет аз защитих за България 2,5 милиарда евро за нашите селскостопански производители", каза Борисов и уточни, че орязването на един милиард лева значи да ни лишат от нови трактори, комбайни и машини за следващите години.

„Вече тези 30 дни управление на това правителство, ако се разделят на един милиард, ни струва десетки милиони на ден", подчерта лидерът на ГЕРБ и обясни, че това е само началото на спирането на парите за България.

„Всичко това струва пари на данъкоплатците. Всеки ден на това правителство, означава десетки милиони преки загуби, които отиват в българските граждани. Колкото повече си ги търпят, толкова повече пари ще губят. И процесите са необратими. Аз съм ги договорил тези средства на Европейския съвет – вече ги няма", завърши Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай