Борисов: Сградата на СРС трябва да е готова тази година

Борисов: Сградата на СРС трябва да е готова тази година | StandartNews.com

Сградата на военното НДК, където ще се помещава Софийския районен съд трябва да бъде готова до края на годината. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който направи проверка на ремонта на новата сграда. С него е и министърът на финансите Владислав Горанов, който обеща да осигури необходимата сума, нужна за оборудването и довършителните дейности на строежа.

"Докато другите говорят, ние показваме и даваме възможност на съдебната власт да работи в най-добри условия", коментира премиерът по време на инспекцията. „Даваме възможност на съдебната власт да работи така, както обществото очаква – максимално бързо, точно, справедливо, с добри обвинителни актове", посочи още Борисов.

Запитан как ще бъде решен въпросът със съдебните сгради в други два големи града – Пловдив и Варна, Борисов отговори: „Естествено, че ще правим и там. Въпросът Ви е отговор. Никога не е имало, но и тук нямаше. Път до там нямаше, ЖП линия нямаше, пречиствателни станции нямаше".

"Ремонтът се очаква да завърши до края на месец март, а след обществена поръчка за мебели и оборудване трябва да влезе в експлоатация до края на годината. Дадох предложение обществените поръчки за обзавеждане да бъдат направени така, че да са изгодни за държавата, прозрачни и да не ме питат после дали ще я спирам", написа пък премиерът в профила си във Фейсбук.

На инспекцията на строително-ремонтните дейности в сградата на „Военното НДК" присъства и правосъдният министър Екатерина Захариева, която пък поиска повече пари за сградата, където се посещаваше СРС на „Римската стена". На място дойде е главния прокурор Сотир Цацаров. Борисов коментира и други теми като гръцката блокада на границата ни. Той благодари на гръцката страна за проявеното разбиране и заяви, че се надява подобни блокади да няма повече.

"С външния министър Даниел Митов изпратихме послание до Европейския съвет, че ще провалим срещата в Брюксел между Турция и ЕС, ако не се изтеглят незабавно тракторите от границата. Надявам се повече да не си го помислят, защото явно само този инструмент работи", заяви в тази връзка Борисов. "Нашите съседи да знаят, че това им е било за последно", категоричен бе той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай