Борисов: Полицията пази Орешарски вместо гражданите

Борисов: Полицията пази Орешарски вместо гражданите | StandartNews.com

Сливен. "Вместо полицията да охранява районите в София, където са настанени над 70% от бежанците в София, стотици полицаи са заети, за да пазят всички задни входове, където Орешарски трябва да се появи", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Сливен. Там партията организира кръгла маса за европейското финансиране. 

"Съзирам умисъл към кмета на Фъндъкова от управляващите. Защото вече имаме над 4-5 хиляди души бежанци в столицата. Те няма къде да живеят, няма къде да работят." Това обяви пред журналисти в Сливен председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. „Идват студени дни. Те ще слязат в метрото. Завчера, вече влизат в разкопките. И ще направят един много тежък проблем на София, нерешим за вбъдеще. Виждам голям умисъл в това", каза бившият премиер.

„Виждам абсолютна невъзможност. В случая и службите, и полицията, нямат възможността да се справят, а това нещо след това ще донесе неконтролируеми последствия. Защото, когато чужденците са в по-малък град или населено място, има възможност някой да ги контролира. Могат вечер, дето се вика, да ги преброят. Представяте ли си 2000, каква огромна маса по частни адреси? Дали са там, дали не са? Къде са в града тези хора? Тези – със семействата, пак иди-дойди. Но младежите ще се организират по групи. Просто не мога да си представя, че заради Орешарски, да му осигуряват задните входове, тези квартали не се пазят", посочи Бойко Борисов. „Не му завиждам на Йовчев, защото на него ще му падне на главата, а той е добър министър. Орешарски е безотговорният човек. Станишев е безотговорният човек. И те заслужават много да бъдат мразени затова", заяви Бойко Борисов.

"В ГЕРБ са събрани най-добрите експерти. Имаме пълното право да се гордеем с всичко, което направихме за последните четири години в сектора на земеделието и европейското финансиране", заяви бившият премиер. „За четири години направихме много за животновъдите, зърнопроизводителите, пчеларите и всички други сектори. Направихме толкова, колкото предните не са успели да направят за 20 години. Виждате и пътищата. Как може да се каже на магистрала „Тракия", че не е добра, след като вече се пътува за няколко часа от София до морето; след като Сливен вече си има море, и всичко е заради магистралата, която ние построихме", каза Борисов.

"При нас усвояването на европейските средства беше в пъти повече. При ГЕРБ са усвоени над 40% от средствата, които Европа е предвидила за България, каза Борисов. "А сега какво се случва? Те лъжат, че усвояват. Просто в момента пристигат фактурите за построените от нас "Тракия", "Струма", "Дунав мост 2" и всички други проекти", обясни лидерът на ГЕРБ.

"При идването на ГЕРБ на власт, всички еврофондове на сегашните управляващи, бяха тотално спрени. Ние ги възстановихме, на нас ни отне само няколко месеца, за да възстановим доверието на Брюксел, и парите бяха пуснати. Но заради днешните управляващи виждате какво предстои на България", посочи Борисов. "Само преди дни Европейската комисия им каза, че тунелът под Шипка и Околовръстното на София ще продължат да се строят, само когато осигурят финансиране". 

Лидерът на ГЕРБ наблегна на поведението на премиера в последните дни, когато той използва задни и странични входове и изходи, за да избегне среща с протестиращи. "Очевидно Орешарски е забравил, че има централни входове, парадни входове, откъдето трябва да влизат управляващите. Всъщност това откъде влиза Орешарски, показва, че той не е никакъв премиер. На него му дърпат конците. Всъщност държавата я управляват Станишев и Местан", заяви Борисов.

"Тези хора трябва час по-скоро да си ходят", отсече Борисов. "БСП и Сергей Станишев нямат нито един спечелен избор срещу мен; досега винаги съм ги бил. Нито Местан има победа срещу мен, нито Сидеров има победа срещу мен", изброи бившият премиер.

"Виждате този срам вчера в парламента, когато цяла Европа скърби за Вилфрид Мартенс, и предложихме да почетем паметта му, другите се съгласиха, а "Атака" излезе демонстративно от залата. Този срам не е за първи път. "Атака" е партията, която остана седнала и по време на европейския химн, но в същото време ходят в кръчмите в Брюксел и обиждат европейските посланици. А благодарение на тези хора, в България са дошли стотици милиони евро", каза Бойко Борисов.

В кръглата маса взеха участие председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, евродепутатът Мария Габриел, областният координатор на ГЕРБ – Сливен и народен представител Десислава Танева, депутати от ГЕРБ от Комисията по земеделие в парламента и членове на експертната
група на ГЕРБ по европейските фондове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай