Борисов обяви „война и реваншизъм" на БСП и ДПС

Борисов обяви „война и реваншизъм" на БСП и ДПС | StandartNews.com

София. Бойко Борисов обяви „война и реваншизъм" на БСП и ДПС, след като беше отложено гласуването на президентското вето на Закона за МВР. Лидерът на ГЕРБ аргументира решението си и с резултатите от консултациите за изборите при президента във вторник. Лидерът на ДПС Лютви Местан отговори, че ситуацията излишно се драматизира.

„Цялата толерантност, която вчера проявих, оттук-нататък война. Щом искат война, така ще бъде. Те не заслужават толерантност – реваншизъм до дупка сега", обяви Борисов в кулоарите на парламента.

Той заяви още, че подписаният след КСНС текст за действията до предсрочни избори е бил редактиран от управляващите партии и той не им вярва повече.

„Ще се борим дотогава, докато имаме такова мнозинство, че всичко, което се приема от този парламент, да бъде съборено. Толерантността ми я доказах пред целия народ, те се подиграха с мене", каза още Бойко Борисов. По думите му приемане на Закона за МВР би означавало назначения без конкурс.

От своя страна Лютви Местан коментира, че съгласието за диалог не може да бъде „моментно просветление".

„Имам чувството, че излишно се драматизира ситуацията. Вчера на КСНС не беше поставен въпросът за този закон. Ние се разбрахме вторник да се видим за законодателната програма на парламента с оглед на общите приоритети. Следващият вторник предстои такава среща. Ако някой е обявил война и реваншизъм, това вече не е политика, в която бих могъл да участвам", добави Местан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай