Борисов, Меркел и Макрон: Ше намерим решение за превозвачите

Борисов, Меркел и Макрон: Ше намерим решение за превозвачите | StandartNews.com

Германският канцлер Ангела Меркел, френският президент Еманюел Макрон и английският премиер Тереза Мей дойдоха пеша в НДК на срещата на върха. Българският премиер Бойко Борисов ги посрещна.

"Искам да благодаря на Борисов за прекрасната организация, която имаше тук снощи. Занимахме се с иранското споразумение. Всички в ЕС са на мнение, че то не е съвършенно, но трябва да останем в него", каза Меркел.

"Имаме съвместна позиция по отношенията със САЩ. Как трябва да отвърнем реципрочно на ограниченията, които се поставят пред нас. Днес ще се занимаем с темите за Западните Балкани", заяви германският канцлер.

"Няма нещо, което да не съм обяснил, и очаквам да намерим решение". Така премиерът Борисов коментира темата с превозвачите и добави, че френският президент Макрон също е обещал, като се прибере, да работи по въпроса с експертите на германския канцлер Меркел. "Това, че всички разбират колко са важни Западните Балкани е добър знак. Тук са и Вучич, и Тачи. Бърнабич ще бъде тук, за да продължим всеки един диалог", каза още Борисов пред журналисти.

По въпроса за спора за името на Македония премиерът заяви, че "всички знаем, че колкото по-малко се коментира въпроса, толкова по-бързо има възможност да се реши той".

"Ако имаме възможност без държавна гаранция, тъй като сме си научили урока със задължителното изкупуване на ток, тогава сядаме и говорим. В 15.00 часа ще отговоря на тези въпроси, че канцлерът чака", каза още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай