Борисов и Василева откриха пречиствателна станция в Созопол

Борисов и Василева откриха пречиствателна станция в Созопол | StandartNews.com

"С министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, транспортния министър Ивайло Московски, кмета на Созопол Панайот Рейзи, кмета на Бургас Димитър Николов и депутати от Политическа Партия ГЕРБ открихме пречиствателна станция за отпадъчни води в Созопол. Съоръжението ще обслужва около 15 000 жители на града и близо 40 000 туристи през летния сезон". Това съобщи премиерът Бойко Борисов чрез личния си профил във Фейсбук.

"Станцията е изградена по „Интегриран проект за водния цикъл на Созопол – I етап ", финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013". В рамките на проекта са положени и 41 км. Канализационна инфраструктура и водопроводна мрежа. Общата стойност на инвестицията е над 72,8 млн. лв.", уточни той.

"В дългосрочен план реализацията на проекта ще доведе до по-добро качеството на водата и повишаване чистотата на крайбрежието в района. Преди това се разходих по централната улица на Созопол. В града се виждат резултатите от добрата работа както на местната власт, така и на правителството", посочва премиерът, който публикува и снимки от събитието.

"Пътят Бургас – Слънчев бряг е задължителен да се направи, сега правим обхода, но той ще е на второ място, на първо място ще е АМ „ Хемус " ", каза той по време на откриването.

„Вие живнахте в Бургас и региона, а на горе Варна и северна България да тръгнеш да пътуваш е убийство. Така че догодина Северна България ни е приоритет и това, което съм поел ангажимент, ще го довърша", информира премиерът, цитиран от "Фокус".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай