Борисов и Станишев се срещнаха с Жозеф Дол

Борисов и Станишев се срещнаха с Жозеф Дол | StandartNews.com

Брюксел. В централата на Европейската народна партия в Брюксел не са обсъждани нови управленски формули за България. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред БНР. Той и лидера на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев присъстваха на обща среща с председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол.

Борисов изтъкна, че заедно със Станишев са изразили обща позиция за влизането на страната в Шенген, на срещата са повдигнали и други приоритетни въпроси, но за коалиции не ставало дума.

"Абсурд! Аз благодаря на г-н Станишев. Снощи, когато дойдох и разговарях с него по телефона, за да го чуя какво мисли по основните въпроси, разбрах, че след нашата среща лидерите на отделните партии ще имат такава с Жозеф Дол и му предложих да се видим и да го коментираме заедно. И те дойдоха, и Жозеф Дол и Антонио Лопес присъстваха на срещата. Така че за коалиции въобще не сме говорили. Напротив, считам, че това е правилното – хора с авторитет, защото г-н Станишев в Брюксел е такъв, да демонстрират единство, разбиране", каза премиерът.

Вицепремиерът Меглена Кунева също присъства на срещата с Жозеф Дол.

Борисов изтъкна, че иска ясна позиция за проекта "Южен поток". И изрази недоволството си от изявлението на една от говорителките на Комисията, че тя не е страна по казуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай