Борисов: Границите ни са затворени (ОБЗОР)

Борисов: Границите ни са затворени (ОБЗОР) | StandartNews.com

България е затворила границите си за нелегални имигранти. Всеки, който иска да премине по начин, установен от закона, ще бъде пропускан, иначе не. Това каза премиерът Бойко Борисов в Созопол, където откри пречиствателна станция.

Няма човек, на който да му е спокойно като гледа какво става с бежанската криза, коментира той по повод усложнената ситуация в Одрин.

„Жандармерия и полиция държат на над 40 километра от границата ни бежанците и не ги пускат, преминават само коли и камиони. На място е и главният секретар на МВР, който днес ще се срещне с турския премиер", добави още Борисов.

Премиерът изтъкна, че е изпратил на границата ни вътрешния министър Румяна Бъчварова. „В сряда имаме извънреден съвет. Не е нищо добро това, за да кажа спокоен съм и да успокояваме хората. Положението с бежанците е трагедия. Бебета ги прехвърлят от ръце на ръце, бият се, агресията ескалира", коментира премиерът.

По-рано стана ясно, че само през изминалата нощ около 300 мигранти са стигнали до българската граница, но били върнати от българските власти. Охраната е задържала 21 нелегални имигранти. В тази връзка днес жандармерията се върна на граничната бразда, за да поднови дежурствата си заедно с полицаи и военни.

„Взимаме превантивните мерки, така че да не ни изненадат по някакъв начин", заяви пред Нова т Антонио Ангелов, директор ГД „Гранична полиция".

Ситуацията на „Капитан Андреево" ситуацията е сравнително спокойна.

Повече за бежанците, насочили се към страната ни, вижте в репортажа на Нова тв:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай