Борисов: БСП смята милиардите като домати

Харчат пари за гьол, нагли са, заяви премиерът

Борисов: БСП смята милиардите като домати | StandartNews.com

Лимасол. Това е един действително безсмислен референдум, заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти  в Лимасол. Той е в Кипър за участие в Срещата на върха на Европейската народна партия.

Според него, ако отговорът на референдума е „да”, нищо няма да се промени. „По простата причина, че ако Станишев е искал да подпише, отдавна е трябвало да го подпише, и да се е изграждала атомна централа в „Белене” – каза Борисов.

Той смята, че само БСП иска АЕЦ "Белене". „Хората едвам събират пари, за да си платят заплатите и пенсиите в Европа", коментира Борисов.

"Защитават нещо, на което дори те не му знаят цената. Овчаров говори за 4 милиарда евро, Станишев днес говори за 6 милиарда евро. Милиардите евро те ги смятат така все едно са домати в „плод – зеленчук”, каза още премиерът. Според него "на този референдум просто ще се изговорят отново лъжите, които са повтаряли толкова години, и нищо". Той допълни, че централата е почната 1986 г., а сега е 2013 г. "Ако е била важна, да е била изградена" каза Борисов.

"Казахме, че България ще изгражда седми реактор на „Козлодуй”, там са ни ядрените мощности, а „Белене” е един провален проект. Ако е бил добър, то Станишев е щял да го подпише. Надявам се и хората в Кипър на референдума да гласуват с „не”, каза още министър-председателят.

Той съобщи, че 200 милиона евро или 400 милиона лева, изтеглени за АЕЦ „Белене”, трябва да бъдат върнати през месец май на „Париба”.  "Изтеглени за „Белене”, похарчени за един гьол. Това са просто нагли хора. Нагли хора, които в момента се упражняват с българите. Ако той е бил добър проект, той да го е подписал и да е построен. Защо не са го подписали? Защо? Защо?”, заяви Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай