Борисов за ротацията: Ще има ли смяна на министри

Лидерът на ГЕРБ с първа поява за годината

Борисов за ротацията: Ще има ли смяна на министри | StandartNews.com

Източник: NOVA

Честита Нова година! Да сте живи, здрави, да е мирна, щастлива. Като дойде 6-ти март – ще видите каква ще е ротацията. Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

„Благодарение на „некоалицията“ за всички кметове и населени места се отпускат немалко пари, които са възможни само заради това, че има правителство.

Видяхме какво беше по време на служебните кабинети. В тази ситуация по-добре да се съсредоточим в работа с партиите, хората и структурите. Когато действа принцип на жесток самоконтрол между всички участници в управлението, мисля, че това към момента е добро за държавата. Има ясно разписано споразумение – Денков - Габриел. При ротацията – Габриел - Денков“, добави той.

За евентуална смяна на министри при ротацията, Борисов каза:

„Ще се направи анализ на всеки един. Ако има такива, които не са се справили добре, нямат голям напредък, ще бъдат сменени“.

Той оцени работата на Калин Стоянов като „много добра“ от гледна точка на Шенген и опазване на границите. Борисов изрично благодари на австрийския бизнес, който е инвестирал в България за отвореното писмо, което е написал до австрийските политици. За да влезем в Шенген и по суша, трябва да покажем добра охрана на границата, смята Борисов. „С общи линии на държавата, на президента включително можем да успеем за няколко месеца“, прогнозира лидерът на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай