Борисов за Джамбазки: Разочарован съм, аз не пия

Обществеността не беше информирана своевременно за катастрофата с кола на НСО

Борисов за Джамбазки:  Разочарован съм, аз не пия | StandartNews.com

 

Премиерът Бойко Борисов заяви в Брюксел, че е много разочарован от евродепутата Ангел Джамбазки, който беше засечен от полицаи да кара в нетрезво състояние.

Това, което МВР е трябвало да направи, е това, което повелява законът и е било в пълен обем. Спрели са го, санкционирали са го, взели са му проба с дрегер, включително и във Военно-медицинска академия. Той ще понесе всичките си последствия, каза премиерът.

Нито някой го е прикрил, нито някой го е спрял. Това е един морален акт. Който ме познава, знае, че аз капка алкохол не пия. И съм голям противник на този, който си позволи да пие и да седне да кара. Разочарован съм много. Думата разочарован е много малка. Харесвах го като политик. Както се казва: "Власите на края на Дунава се давят".

С един подобен инцидент си нанасяш такава щета, че не знам как можеш да се възстановиш", категоричен бе Борисов.

Всеки кара кола и на всеки може да се случи. Трябва да се каже на кого е колата и кой я е карал. Обществеността не бе информирана навреме и коректно. Така премиерът Бойко Борисов коментира от Брюксел катастрофата с автомобил на НСО, при която пострада 14-годишен ученик.

Пази Боже да има такива инциденти, адски неприятно е, но трябва коректно да се каже колата на коя институция е, имало ли е или е нямало пътник  в нея.  Сравнете двете прессъобщения  - когато Цвета Караянчева катастрофира и от вчерашният инцидент. Нещо повече, опитаха се през жълти сайтове да кажат, че гавазите на Борисов са предизвикали катастрофа. Упрекът ми е, че не навреме и некоректно информираха обществеността, заяви премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай