Петък,

Борисов: Тази гад трябва да я преодолеем

От: Стандарт -
A
A
A

"Всеки човек в България трябва да усети, че държавата в тази пандемия не му говори само за маски и дистанция, а че заедно трябва да преодолеем товатова гадно чудо, което е сред нас". Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е на обиколка в страната. Той разгледа голяма кравеферма, която усвоява пари по европейски програми.

"Представи си онези хора на времето как са орали с Белчо и Сивушка, а гледай сега какви неща има", това заяви премиерът. Той разгледа не само селскостопанската техника, но и животните в нея. Компания му прави министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, която разкри, че всички обещани мерки през пандемията, които засягат зеленчукопроизводителите и животновъдите, са изпълнени.

С тях бяха и шефът на финансовото ведомство Кирил Ананиев и зам-министърът на регионалното развитие Николай Ненков. "Помня в първия мандат как лъжеха за ушните марки, а сега всички животни имат, нали?", каза още премиерът. "Събирате всички специалисти и правите най-облекчен режим за всички производители. Тази суша, която мъчи света, трябва да се справим с нея", заръча Борисов на Танева.

"Вчера със социални министър и финансовия министър дадохме 504 милиона лева да подкрепим семействата, които имат нужда от храна, хигиенни материали и детски принадлежности.  Никога досега не сме го правили, защото това бяха времена на финансова дисциплина. Но сега като видях паническите действия на света заради пандемията, то ние трябва да реагираме адекватно", заяви минисътр-председателят. 

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички