Сряда,

Борисов със сериозна обида към Кирил Петков. Сравнението

От: Редактор -
18620
Борисов със сериозна обида към Кирил Петков. Сравнението
A
A
A

Днес е особен ден. Честваме 149 г от кончината на Левски. Освен, че е тъжен е и празник, защото неговите завети, оставят завинаги. И той е жив. Жив в главите на всички нас. 

Особено важно е за тези райони, в които живеят християни и мюсюлмани ние да спазваме неговите завети. За чиста и свята република, за етническа толерантност. По това съм се водил когато дойдох и видях, как едно дърво расте от паметника на културата, джамията беше празна. 

Това заяви Бойко Борисов пред актива на ГЕРБ в Разград. 

Борисов минал с джипката и разхвърлял пари, за какво. За джамия църква, за булеварди, за стадиона, да не забравяме трибуните, Дерета. 

"Не стига, че си я карах сам, а искаха да го обърнат като негатив. Ето ги къде са парите, всичките са в полза на хората от Разград и съседните населени места. 

Те не се свенят вече 11 месеца да слизат от тея джипки. Много уважавам Цънцарова, която водеше разследването за джипките, но искам да чуя, ако тогава е било грешно, 11 месеца Радев и Петков не слизат от тях. Кое е било лошо. 11 месеца защо е добро. Двоен аршин. Само давам пример. 

Никъде няма премиер като Петков и Радев в Европа да се вози в 12-13 годишни коли. Не е правилно. Давам ви само един пример, защото българина разбира най-много от примери", допълни още той. 

На днешния ден това винаги трябва да ни е в главите. Особено в регионите, където е вървял възродителния процес, добави лидерът на ГЕРБ. 

"Хемус няма да стане никога, ако не се върне ГЕРБ. Ще цъкате с език, като гледате Южна България, която има магистрала до Бургас,. И Струма няма да стане. Надявам се да достроят, което поне е започнато. Това са региони в застой", категоричен бе Борисов. 

Всеки ден мрат хора, Средно по 100 души на ден. Всеки има душичка, всеки се нуждае в кризата от лекарство, от месо, за да оздравее. всеки живо същество има нужда от тези 50 лв. И когато подпомагаш бизнеса, решихме да подпомогнем и хората. Те се подведоха от популизма, направиха ги 120,

Но приходите се прибират само от големия данък ДДС, който идва от повишаването на цените, не от работата на икономиката", каза Борисов. 

Борисов припомни и разразилата се инфлация и липсата на достатъчно мерки за овладяването ѝ. 

"В момента нафтата отива на 3 лева. Ние ги държахме на най-ниската ставка на акциза. но сега и това е скъпо. Затова предложихме ДДС за горивата да е 9%, Вие сте регион житница, от тук до Добрич е жито царевица овес. Да направим 9% на основните хранителни продукти. ЕК каза, че може да е 20,9,0.

Борисов изрази негодувание и от поведението на сегашния премиер Кирил Петков в Брюксел

"Вчера в Брюксел Петков заяви, че България е лъгала за Шенген. Това да ходиш да си срамиш държавата не е национално отговорно. Ще минат две години и това ще бъде напомнено. 11 пъти ЕК приема, че България е изпълнила критериите за Шенген. Няма премиер или канцлер, който да е дошъл в България и да не го е потвърдил. За кое сме излъгали. Нула миграция. 

 

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички