Борисов със сериозна обида към Кирил Петков. Сравнението

Голяма радост е това да те похвали диктатор

Борисов със сериозна обида към Кирил Петков. Сравнението | StandartNews.com

Днес е особен ден. Честваме 149 г от кончината на Левски. Освен, че е тъжен е и празник, защото неговите завети, оставят завинаги. И той е жив. Жив в главите на всички нас. 

Особено важно е за тези райони, в които живеят християни и мюсюлмани ние да спазваме неговите завети. За чиста и свята република, за етническа толерантност. По това съм се водил когато дойдох и видях, как едно дърво расте от паметника на културата, джамията беше празна. 

Това заяви Бойко Борисов пред актива на ГЕРБ в Разград. 

Борисов минал с джипката и разхвърлял пари, за какво. За джамия църква, за булеварди, за стадиона, да не забравяме трибуните, Дерета. 

"Не стига, че си я карах сам, а искаха да го обърнат като негатив. Ето ги къде са парите, всичките са в полза на хората от Разград и съседните населени места. 

Те не се свенят вече 11 месеца да слизат от тея джипки. Много уважавам Цънцарова, която водеше разследването за джипките, но искам да чуя, ако тогава е било грешно, 11 месеца Радев и Петков не слизат от тях. Кое е било лошо. 11 месеца защо е добро. Двоен аршин. Само давам пример. 

Никъде няма премиер като Петков и Радев в Европа да се вози в 12-13 годишни коли. Не е правилно. Давам ви само един пример, защото българина разбира най-много от примери", допълни още той. 

На днешния ден това винаги трябва да ни е в главите. Особено в регионите, където е вървял възродителния процес, добави лидерът на ГЕРБ. 

"Хемус няма да стане никога, ако не се върне ГЕРБ. Ще цъкате с език, като гледате Южна България, която има магистрала до Бургас,. И Струма няма да стане. Надявам се да достроят, което поне е започнато. Това са региони в застой", категоричен бе Борисов. 

Всеки ден мрат хора, Средно по 100 души на ден. Всеки има душичка, всеки се нуждае в кризата от лекарство, от месо, за да оздравее. всеки живо същество има нужда от тези 50 лв. И когато подпомагаш бизнеса, решихме да подпомогнем и хората. Те се подведоха от популизма, направиха ги 120,

Но приходите се прибират само от големия данък ДДС, който идва от повишаването на цените, не от работата на икономиката", каза Борисов. 

Борисов припомни и разразилата се инфлация и липсата на достатъчно мерки за овладяването ѝ. 

"В момента нафтата отива на 3 лева. Ние ги държахме на най-ниската ставка на акциза. но сега и това е скъпо. Затова предложихме ДДС за горивата да е 9%, Вие сте регион житница, от тук до Добрич е жито царевица овес. Да направим 9% на основните хранителни продукти. ЕК каза, че може да е 20,9,0.

Борисов изрази негодувание и от поведението на сегашния премиер Кирил Петков в Брюксел

"Вчера в Брюксел Петков заяви, че България е лъгала за Шенген. Това да ходиш да си срамиш държавата не е национално отговорно. Ще минат две години и това ще бъде напомнено. 11 пъти ЕК приема, че България е изпълнила критериите за Шенген. Няма премиер или канцлер, който да е дошъл в България и да не го е потвърдил. За кое сме излъгали. Нула миграция. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай