Борисов скочи на властта. В какво обвини БСП

Той отказа да каже дали партията му ще иска вот на недоверие 

Борисов скочи на властта. В какво обвини БСП | StandartNews.com

България незабавно трябва да направи това, което целият демократичен свят направи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод въпроса за предоставянето на военна помощ за Украйна.

„Ние и сега даваме много оръжия. Но задкулисно, тайно в разрез с всичко, което обещаваха от „Продължаваме Промяната", коментира още Борисов, цитиран от Нова. „В българския парламент сега може да мине това – от нас имат 60 депутати, приблизително 30 от ДПС, от ИТН, от „Демократична България”, каза Борисов.

„Изнасяме в пъти повече оръжие от февруари насам. Оръжейните ни заводи работят на макс. Точно продукцията, която използват в Украйна. Ние им даваме оръжие. Неслучайно БСП мълчат, това стана с техен подпис. Това е двуличие и те трябва да си отидат”, каза Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Нинова бясна, отвърна остро на Борисов

„Президентът Зеленски ясно каза – да отиват само тези, които имат какво да му помогнат, а не за сълзливи селфита”, каза Борисов по повод вероятното пътуване на българска делегация до Киев.

Запитан за това дали държавата върви към предсрочни избори, Борисов каза: „Това е най-правилно”. Той обаче отказа да каже дали партията му ще иска вот на недоверие. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай