Борисов: Съдии пращат актове на Радев, как става?

Слушам Мутафчийски, но гледам и Мангъров

Борисов: Съдии пращат актове на Радев, как става? | StandartNews.com

 

"Единственото, на което му завиждам е това, че успя да направи реформата в съдебната система - това да ти пращат съдиите предварително актовете си, това мечтае всеки управляващ, но на нас не ни се е случвало". Така премиерът Бойко Броисов коментира поредните критики на презиндета Румен Радев към правителството.

"Неговата роля е да се разходи някъде, да каже нещо и после да ме питате. Да се опита малко да обединява нацията, ние показваме направеното. Българският бизнес не заслужава това", коментира Борисов. Коментратът на Борисов дойде от обходния път на Поморие, където днес трябва да бъде пуснато движението по новото четирилентово трасе от Бургас за Слънчев бряг.  По новото трасе премиерът се разходи с джипа си заедно с кмета на Бургас Димитър Николов.

С построяването на пътя транзитното движение се изнася извън града, повишава се безопасността на движението и се намалява замърсяването на въздуха. Инвестицията в обходния път е около 20,6 млн. лв.

Пред журналисти Борисов поздрави всички служители на МВР за празника. "Още днес ще сложим дежурни на този път, защото ще започнат да го изпробват. След това искам да поздравя и министъра на екологията, и кметовете на Китен, Приморско, Царево, и да ви помоля да видите каква пречиствавателна станция направихме", призова Борисов и допълни, че водата е чиста като сълза, а Черноморието е пълно.

"За разлика от други институции, при нас, като намерят виновен, седи в ареста, ние приемаме това за нормално, това е работата на независимата прокуратура и други инстируции", каза Борисов.

Зад нас остава това, което правим всеки ден, някои не може да го боядисат даже, изтъкна Борисов.

За мерките за коронавируса Борисов каза, че ако пита Щаба ще предложи още днес да се затвори абсолютно всичко. Той призова да се спазва дистанция и дезинфекция, да се научим да живеем с вируса. "Като бяхме затворили питахте защо не отваряте, сега питате защо не затваряте", заяви министър-председателят и сподели, че повече слуша ген. Мутафчийски, но гледа и Мангъров.

За пътуващите до Гърция Борисов каза, че се радва на дисциплината на българите как чакали по километрични опашки и попълвали декларации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай