Борисов с яростна атака срещу властта

Според него „полезният ход е да идва компетентен човек, който още днес да реши въпроса”

Борисов с яростна атака срещу властта | StandartNews.com

Българите избраха в най-тежкото време най-некомпетентните хора - така лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов коментира пред медиите последните събития в страната. 

По повод спирането на синьото гориво от Русия към България, Борисов заяви: "Помните ли, когато ви показвах реверсивните компресори, подменихме десетки - най-добрите, с най-мощните, американски, най-добрата фирма, за да може да вкарваме от Турция и от България в Турция, в Гърция, В Румъния, в Сърбия - 100 процента диверсификация. На 31 декември тази година трябваше да е готова и гръцката връзка. Сега от 22 държави, които търгуват с Русия, газът е спрян само на България. Казвам го с не лошо чувство - заради тези некомпетентни хора, които случайно попаднаха в управлението, българите ще платят страховити цени".

"Ако Делян Добрев сега беше министър, още преди два месеца, когато започна войната, аз щях да съм го пратил в Гърция, щяхме да сме си сложили банкова гаранция и да сме си гарантирали нещата. Днес ние може да взимаме газ и от Гърция, и от Турция, от всякъде. Но трябва сега да има мислеш министър. А когато прякорът му е Кеша, той не е отишъл да си резервира капацитет", каза още Борисов, цитиран от "Дарик". И допълни: "България не е застрашена от енергийна криза, а от Кирил Петков и компания".

Лидерът на ГЕРБ коментира и предстоящото посещение на българска делегация в Украйна. "Отиват там, за да си правят селфита, да се снимат със Зеленски", категоричен бе той.

Според него „полезният ход е веднага да си отиват и да идва компетентен човек, който още днес да реши въпроса”.

Запитан дали и кога прогнозира да има предстоящи избори, той отговори: „Виждам най-сетне президентът Радев, това което ни натресе, да си го отзове, да събере политическата класа, лидерите, тези, които знаят и могат, да им постави задача и в рамите на този парламент е най-добре”.

"Обраха ви, докато говорят за кюлчета и чекмеджета, ви обраха. Това е промяната", каза още веднъж Бойко Борисов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай