Борисов разкри! Защо се обърна срещу Путин

Лидерът на ГЕРБ с извънредни думи

Борисов разкри! Защо се обърна срещу Путин | StandartNews.com

Близо месец преди изборите ГЕРБ обяви, че настоява за премахването на Паметника на съветската армия. Изненадващото решение на партията обяви лидерът й Бойко Борисов на брифинг в централата, което съвпадна с една година от нахлуването на Русия в Украйна. 

Демонтажът трябва да се случи "в два такта" - първо да се демонтира незабавно счупената с чук преди ден плоча с надпис за признателния български народ, а след това да се премахне и целият монумент, разясни Борисов. После направи уговорката, че това трябва да се предприеме след дискусия в столичния общински съвет.

Борисов нареди на общинските съветници от ГЕРБ веднага да внесат такова предложение или да го обединят с поисканото по-рано от общинарите на "Демократична България" в София. Идеята да се премахне монумента или да се прекрои по някакъв начин отдавна е цел на десните партии.

Борисов уточни, че за съдбата на паметника трябва да се произнесат и областният управител и министърът на културата, въпреки че монументът е на територията на Столична община.

"Има морални норми. Преди една година това изобщо нямаше да го чуете от мен. В края на краищата, това е и морален акт", коментира Борисов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай